tirsdag 2. juni 2009

Sommer på Møll

I pinsehelga kom sommeren. Uten tvil! Med sydentemperaturer, og sol fra morra til kveld, var vi ute i hagen det meste av dagen, med unntak av en god siesta mens sola sto på det sterkeste. I media ble det advart mot forhøya stråling midt på dagen, på grunn av ozonlaget, men kommer man seg bare i gang på morrakvisten, passer det godt å ta en pause i tolv-ett-tida! ;-)

2009-06-01 (1)

Vi hadde fine pauser på terrassen, og under pergolaen hang store deilige klaser med blåregnblomster!

2009-06-01 (2)

2009-06-01 (10)

Noen av akeleiene er også blålilla, men i en mørkere nyanse enn blåregnen. – Disse klarer seg helt uten hjelp, men må, som jeg tidligere har nevnt, av og til flyttes – eller fjernes, for de frør seg så rikelig, og dukker opp både her og der! :-)

2009-06-01 (18)

Nå er staudene så store og kraftige at det er riktig frodig og flott i bedene! Her gyllenlak, oransje staudekongelys (i knopp) og ei god tue med hvitrosa akeleier i bakgrunnen.

2009-06-01 (25)

En liten del av hagen.

2009-06-01 (30)

Denne lysgule hageirisen var den første av skjeggirisene som blomstret i hagen i år, – med unntak av et par jeg kjøpte tidligere! Den har en utrolig behagelig lys gul farge, og trives tydeligvis godt!

2009-06-01 (39)

“Forventning” kunne jeg kanskje kalle dette bildet, ei tue med hvite silkepeoner som jeg kjøpte og planta for bare to år siden! Jeg synes det nærmest er en nåde at en peon kan nå denne størrelsen i løpet av så kort tid!

2009-06-01 (41)

Sibiriris og lupiner. – Finnes det noe som er mer livskraftig og som klarer seg så godt på egenhånd?

2009-06-01 (46)

Rosa ‘Robusta’ var den første rosa som blomstra i år (med unntak av rynkerosene). Dette er en plante jeg har tatt som stikling for noen år siden. Den har selskap av ei god tue sibiriris.

2009-06-01 (50)

Og sibirvalmuene som jeg kjøpte et brett av tidligere i sommer – de sprer mye farge i bedene de! :-)

2009-06-01 (52)

Rosa akeleier, blå sibirvalmuer – og en gul daglilje i knopp. – Kan det bli mer sommer-romantisk?

Nyt sola og sommeren de fine dagene, og finn på andre ting når det blir kjølige eller regnfull dager! – Den som har en hage å stelle gleder seg også over regnet som er så livsnødvendig! :-)

Nyt sommeren!
Knut Olav

4 kommentarer:

 1. En fryd å være med på hagevandring her!
  De rosa akeleiene var nydelige:)Ja alt det andre også for all del, ingen tvil om at her er det grønne fingre som styrer!
  Ha en flott hageuke:)

  SvarSlett
 2. Blåregn, så heldig du er. Flotte bilder, likte særlig godt dine akeleier.

  SvarSlett
 3. Knut Olav: det er nesten enklere at du nevner hva du IKKE har i hagen! Jeg blirr bare indigo-grønn av misunnelse når jeg ser alt det vakre du har i hagen din. Du får ringe et hage-magasin og invitere dem over. Alt hva du har å by på!!

  Bildene dine er som vanlig i særklasse. Enkelte får meg til å gape av beundring. Det siste bildet er uten tvil dagens favoritt. Tenk rosa akeleier ... ah.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 4. Marit (og dere andre for den saks skyld): Jeg sender gjerne frø hvis det er noe av det jeg har som setter frø som du/dere har lyst på!

  Vi prøver å leve etter følgende motto: "Spre det glade budskap!" (Og noen ganger består det i å dele av overskuddet fra hagen!)

  Klem fra Knut Olav

  SvarSlett