mandag 10. august 2009

Forandringer…

2009-08-10 Hagen i august (1)Før: Et staudebed hvor det, til tross for at jeg allerede hadde fjerna fire-fem trillebårlass med stauder var for mye av både det ene og det andre!
2009-08-10 Hagen i august (3)Og denne gangen var det de oransje liljene som sto for tur! De er flotte, men kom slett ikke til sin rett da de sto midt i bedet med alle staudene. – Dårlig tid å flytte dem på? Ja, kanskje. Men noen ganger må man bare gjøre ting når man har tid og når inspirasjonen er der!
2009-08-10 Hagen i august (6)En god jordklump fikk de med seg, og de fleste sto tre-fire sammen, så de var ganske greie å få opp av jorda! :-)
2009-08-10 Hagen i august (7) Sjelden har vel innholdet i trillebåra sett så bra ut som dette! :-D
2009-08-10 Hagen i august (4)
Og her var målet for trillebårturen: Hjørnet av det store staudebedet, hvor jeg for noen uker siden fjerna halvannen trillebår med storkenebb som hadde vokst seg aldeles for store…
2009-08-10 Hagen i august (5)
Jepp, slik har det sett ut de siste par ukene… – Litt trist og kjedelig egentlig!
2009-08-10 Hagen i august (11)
Og slik så samme stykket ut fem minutter senere! :-)
2009-08-10 Hagen i august (12)
Jeg må si jeg i grunnen er ganske fornøyd med forandringen. – Og nå, når jeg sitter i sofaen i stua og kikker ut av vinduet, står liljene i bedet og lyser opp mot en bakgrunn av røyrkvein, elefantgrass og grønne busker! Det er aldeles nydelig – liljene kommer virkelig til sin rett – og bedet de flyttet fra ser også mye bedre ut – roligere – og – ja – jeg nappa sjølsagt opp litt mer enn bare liljene når jeg først var i gang…
2009-08-10 Hagen i august (16)
Sammenlign dette med det første bildet! – Jaja, smaken er som baken, noen mener kanskje det første så bedre ut – men jeg synes ihvertfall dette ble bedre! (Og i og med at det er min/vår hage, så er det jo det som teller mest!)
2009-08-10 Hagen i august (17)
Jeg må visst rydde enda mer opp, men jeg tar det litt i etapper. – Dagens innsats var ihvertfall et godt tak! :-)

Hilsen en fornøyd hageentusiast
Knut Olav :-)

3 kommentarer:

 1. Enig med deg! Det 'nye' bedet ser mer harmonisk ut og de vakre gule liljene trer tydeligere frem nå som de ikke står i skyggen av alt det dominerende orange. Så får tigerliljene trone som blikkfanget helt uforstyrret i sitt nye hjem. Som de fortjener! I det gule bedet så jeg plutselig for meg et par kjempeverbena som liksom får seve litt innomellom...

  Er det ikke gøy når man SER noe og får den ivrige ånden over seg og forandrer :) Kos deg videre med oppryddingen!

  SvarSlett
 2. Nå måtte jeg virkelig granske bildene, for jeg leste litt fort og lurte på om du virkelig så kjempeverbena på bildene...
  I rose- og kjøkkenhagen er det masse kjempeverbena, og du kan tro de er nydelige sammen med austinrosene! Og det er faktisk noen i bedet jeg har vist bilde fra også, men jeg tror de står litt lenger til høyre enn der bildene er tatt! ;-)
  Fantastisk plante - som skulle vært brukt mye mye mer! :-D

  SvarSlett
 3. Hei og god morgen

  Det såg jo kjempebra ut, det passa jo bra med di flotte liljene på den ledige plassen, og så blei jo det andre bedet og veldigt fint!

  Ha en fine dag

  Frank

  SvarSlett