fredag 25. desember 2009

Siste blogginnlegg

2009 går mot slutten, og dette blir siste (eller kanskje nest siste) blogginnlegget i år. De siste dagene har det snødd, så nå ligger hele hagen nedsnødd og hviler. Jeg vet det er juleroser som både står i knopp og i blomst under snøen – og jeg vet at cyclamenene ligger med fine rosa knopper under snøen, – men det går helt fint begge deler!

På stauder og busker er det store fine knopper som allerede er klar til å springe ut til våren, – på mange måter føles det bare som om våren ligger og sover noen uker nå – så er det full gang når temperaturen igjen stiger og varmen kommer tilbake.

Mandag 21. desember var det vintersolverv, og klokka 18.57 “snudde sola”. Det er godt å vite, deilig at dagene igjen blir lenger og lysere – sjøl om det går ei stund før vi merker det! Jeg pleier å legge merke til det litt etter midten av januar, – litt avhengig av om det er klarvær eller overskya. – Men ofte rundt 16.-17. januar – da merkes det igjen at dagene har blitt lenger enn midtvinters!

Bilder? Nja, ikke så mye å vise bilder av nå, men jeg skal nå vise fram et par tre stykker likevel.

2009-12-25 Hagen (5)
Rododendronens fine blomsterknopper peker rett mot himmelen.

2009-12-25 Hagen (6)
Bøkehekken med sin nydelige brunfarge. Jeg tror rett og slett den er vel så pen om vinteren som om sommeren! :-)

2009-12-25 Hagen (9)
Frøstander av sibiriris.

2009-12-25 Hagen (14)
Prydgrass som vaier i vinden.

2009-12-25 Hagen (16)
Alt ser ganske dødt og livløst ut når vi er midtvinters og det har falt snø!

2009-12-25 Hagen (19)
For noen få måneder siden var det fullt av frodige stauder og busker som sto i blomst her – nå ser det ganske stusselig ut i forhold. – Men bare vent, – om noen få måneder er det like frodig igjen! :-)

2009-12-25 Hagen (23)
Elefantgrasset ser nesten ut som bambus, men visner ned hver vinter. – Likevel rekker det å vokse to og en halv meter eller vel så det i løpet av sommeren!

2009-12-25 Hagen (20)
Vinterliguster er en flott hekk, som beholder de ovale grønne bladene langt utpå vinteren. – Litt avhengig av hvor hard vinteren er hvor fine de holder seg, men stort sett er de ganske fine!

2009-12-25 Hagen (24)
Her blir det nok litt forandringer til sommeren. Jeg har lyst til å gjøre en del forandringer i kjøkkenhagen. – Men vi får se hva det blir tid og ork til! :-)

Og det blir nok litt andre prioriteringer i år enn tidligere, for til våren blir det denne lille tulla som nok får det meste av både tid og oppmerksomhet:

2009-12-24 Karens første julaften (6)
Karen blir tre måneder den 29.12. og er ei herlig lita jente som forhåpentligvis kan bli en god gartnerassistent med tida! ;-) Men det får bli frivillig når den tid kommer – hvis hun har lyst og interesse! :-)

Godt nyttår alle sammen!
Knut Olav

2 kommentarer:

  1. Fint med et innnlegg fra deg igjen :) Gleder meg til de første julerosene kommer i blomst, jeg observerte store flotte knopper før sneen begynte å lave ned. Nå er de dekker av over halvmeteren og har fått en god og lun vinterdyne. Godt nytt år til deg og familien din også!

    SvarSlett
  2. Veldig søt og julefin liten snuppe : )

    SvarSlett